Skip to main content
Sanoi kokko, ilman lintu: "Ellös olko milläskänä! Seisotaite selkähäni, nouse kynkkäluun nenille! Mie sinun merestä kannan, minne mielesi tekevi. ” - Kalevala
PYYDÄ TARJOUS

Omasta kodista turvaa haastavienkin aikojen keskellä – Talomyyjän ja hankesuunnittelijan vinkkejä kodin rakentamiseen nykyaikana

Maailma ympärillämme on muuttunut pandemian ja sodan tuomien epävarmuuksien myötä. On selvää, että ihmisten toiminta ja ajatukset muuttuvat, kun turvallisuuden tunne horjuu. Tämä on väistämättä vaikuttanut myös asuntokauppaan ja rakentamiseen. Yhtenä esimerkkinä tästä on rakennuskustannusten nousu, mikä näkyy joko suoraan rakentajan tai rinnastetusti rakennusliikkeiden kukkarossa. Muuttuneesta maailmantilanteesta huolimatta rakentaminen ei kuitenkaan lopu yhtäkkiä, vaikka markkinassa tapahtuisikin notkahduksia – jokainen meistä tarvitsee turvallisen kodin.

Onko kodin rakentaminen kannattavaa epävarmoina aikoina?

On luonnollista, että epävarmuus ympärillä tapahtuvista asioista mietityttää. Tällöin on hyvä pysähtyä pohtimaan, mitkä asiat tuovat oikeasti turvaa ja voimaa arjen keskelle ja panostaa niihin. Haastavienkin aikojen keskellä hyvinvoiva perhe on yksi arjen kantavista voimavaroista. Se on myös asia, johon pystyt itse vaikuttamaan. Omaan kotiin sijoittaminen tarkoittaa samalla sijoitusta tulevaisuuteen: Turvallinen koti ja ympäristö sekä sujuva arki mahdollistaa lapsille hyvän perustan kasvaa ja varttua aikuiseksi – samalla laitat rahaa ”säästöön” huomaamatta vuokramaksujen sijaan. 

Miten mahdollistetaan budjetinkestävä rakentaminen epävarmoina aikoina?

Käyttämällä maalaisjärkeä ja sopeuttamalla asioita. Yksi tärkeimpiä vaiheita onkin huolellinen hankesuunnittelu. Kun projektin hankesuunnittelu toteutetaan ammattilaisen ohjeistusten mukaisesti, pystytään epävarmuustekijöitä hallitsemaan osittain.

Yksi keino vaikuttaa oman kodin budjettiin on sopeuttaminen. Kustannuksiin voidaan vaikuttaa suoraan esimerkiksi

  • Tontin sijainnilla: Hinnoissa on suuria eroja alueellisesti. Sijainti voi vaikuttaa myös kotisi mahdolliseen arvonnousuun. Kartoita myös mahdollisuus kaupungin vuokratonttiin.
  • Asunnon koolla: Järkevästi suunnitellussa kodissa ei ole hukkaneliöitä ja ne on käytetty tehokkaasti.
  • Tarpeiden kartoituksella ja suunnittelulla: Mieti mitkä asiat ovat oikeasti oleellisia asioita toimivan arjen ja perheen hyvinvoinnin kannalta sekä mahtuvat budjettiisi.
  • Materiaalivertailuilla: Vertaile ja kilpailuta eri valmistajien tuotteita. Laadukas lopputulos voidaan saada myös edullisimmilla tuotteilla.
  • Tehokkaat ja luotettavat tuotteet: Kestävät ratkaisut mahdollistavat pitkän käyttöiän.
  • Toimituslaajuudella: Mieti paljonko olet valmis tekemään itse. Omalla työllä voit säästää hankkeessa pitkän pennin. Esim. puuvalmis -kohde mahdollistaa tehokkaan ja edullisen hanketoteutuksen. Samalla saat kullanarvoista tietoa projektin kaikkiin vaiheisiin liittyen, vaikka talo ei tulisikaan avaimet käteen -ratkaisuna.
  • Talotoimittajan valinnalla: Valitse vakavarainen toimija ja juuri sinua parhaiten palveleva kokonaisuus. Varmistu siitä, mitä kunkin talotoimittajan palvelukokonaisuudet todellisuudessa sisältävät, jottei tule jälkiyllätyksiä ja sitä myöten ”ylimääräisiä” kustannuksia.

 

Mitä pitää huomioida rakennusliikettä valitessa?

Eritoten epävarmoina aikoina rakentajan yksi tärkeimpiä asioita on rakennusliikkeen vakavaraisuuden, omavaraisuuden ja luotettavuuden arviointi. Tällä hetkellä markkinoinnissa käytetään erinäisiä konsteja helpottamaan hankkeisiin ryhtyviä – ole siis tarkkana mitä eri toimijoiden palvelupaketit pitävät oikeasti sisällään! Kuluttajakaupassa on myös tietty lainsäädäntö, joka ohjaa yrityksiä ja asiakkaita toimimaan lain mukaan. Rakennusliikkeen tulee olla kykenevä kantamaan vastuunsa, mikäli hinnat nousevat.

Koti maalaisjärjellä ja vahvalla kokemuksella Rakennuspalvelu Kokolta

Meille Rakennuspalvelu Kokolla on kunnia-asia, että sopimushinnat pitävät riippumatta maailmantilanteesta. Tarjoamme asiakkaillemme pääpiirteittäin neljää eri toteutusmallia. Pääset tutustumaan niihin klikkaamalla linkkiä:

Olemme toteuttaneet asiakkaillemme vuosien varrella kaikkia toimitusmallejamme ja olen työskennellyt itsekin kaikissa rakennusvaiheissa. Kokemuksesta tiedän, että laadukkaan ja turvallisen sopimuksen tekeminen vaatii saumatonta vuorovaikutusta sekä laajaa kokemusta alalta.

Uskon, että luottamus ja hyvä vuorovaikutus läpi projektin antaa meille mahdollisuuden onnistua tämän kokoluokan hankkeissa maailmantilanteesta huolimatta. Toivotankin sinut lämpimästi tervetulleeksi meille omakotitalon lähtötietopalaveriin! Toteutetaan yhdessä turvallinen ja toimiva koti teidän tarpeisiinne.

Yhteistyöterveisin,

Rakennuspalvelu Kokon Antti

Ps. Mikäli oman talon rakentaminen on ajankohtaista, Antin tavoittaa soittamalla 044 068 5667 tai sähköpostilla antti@rakennuspalvelukokko.fi